Näkileivad peediga
Vaja läheb:
2 dl tatrajahu
0,75 dl seesamiseemneid
0,75 dl kõrvitsaseemneid
1 kuhjaga tl meresoola
1 tl tüümiani
1 väike keedetud peet või peedimahla tegemisest järgi jäänud peedi massi
0,5 dl oliivõli
2 dl leiget vett
1 suur küüslaguküüs
Sega omavahel jahu, seesamiseemned, kõrvitsaseemned, sool, tüümian ja küüslauk. Sega hoolikalt läbi ja lisa õli, vesi ning peet. Mina kasutasin peedimahla tegemisest järgi jäänud massi, mis on oma olemuselt pigem kuiv. Kui tundub, et segu on liiga niiske, siis pane natukene vähem vett. Rulli saadud mass kahe küpsetuspaberi lehe vahel õhukeseks ja aseta küpsetusplaadile ning ahju. Küpseta 150 kraadi juures u 45 minutit, tõsta temperatuur 200 kraadini ja küpseta veel 10-15 minutit. Mina lasin vahepeal tekkinud auru välja ahjust, et leivakesed saaksid krõbedamad. Lõikasin soojalt valmis meelepärase suurusega ruudud.